Turku tähtää Itämeren risteilysatamien kärkikaartiin

Turun satama saavutti viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen risteilyalusvierailujen määrässä. Aluskäyntejä kertyi kaikkiaan kaksikymmentäkaksi, kun Itämerellä risteilevät varustamot hakivat uusia vierailukohteita Ukrainan sodan pudotettua Pietarin pois risteilyohjelmista. Turulle tämä merkitsi erinomaista ponnahduslautaa tuleviin risteilykausiin, kun satama ja kaupungin tarjoamat mahdollisuudet tulivat tutuiksi uusillekin kohderyhmille.

– Turku kiinnostaa risteilykohteena tällä hetkellä enemmän kuin ehkä koskaan. Varauksia tehdään jo vuosille 2025–2026 ja jännittävänä mahdollisuutena nähdään Itämeren risteilykauden pidentäminen ympärivuotiseksi kuten Norjan rannikolla, kertoo sataman risteilyjärjestelyissä vahvassa roolissa oleva Annika Schulman.
Puheenvuoro

Viime vuoden menestykselle haemme nyt jatkoa yhteistyössä Turun seudun matkailua edistävän Visit Turku Archipelagon kanssa. Ennätysvuoden kokemusten pohjalta hiomme strategiaa, joka mahdollistaa Turun nostamisen yhä vahvemmin Itämeren risteilykartalle, erityisesti eksklusiivisena risteilykohteena. Alan tapahtumissa on ollut selvästi nähtävissä Turun kannalta positiivisia trendimuutoksia niin matkustajien kuin varustamojen toiveissa ja asenteissa. Vihreä ajattelu, autenttisuus tyyliin ”living with the locals” ja yksilöllisyys ovat jatkuvasti nousussa, kun puhutaan vaativille asiakkaille suunnatuista luksusristeilyistä.

Näihin trendeihin Turku saaristoineen sopii mitä parhaiten. Itse kaupungissa kohtaavat historia ja nykypäivä kiinnostavalla tavalla ja maailman kauneimmaksi kutsuttu saaristo tarjoaa luonnon rauhaa ja aitoja saaristolaiselämyksiä. Risteilyvieraille on tarjolla myös runsaasti erilaisia kulttuurielämyksiä sekä kansainvälisen tason ravintolapalveluja. Sataman lähialueen uudistuminen tuo tulevina vuosina myös uusia kiinnostavia kohteita esimerkiksi Turun linnan ja merimuseo Forum Marinumin rinnalle. Yhteistyössä Visit Turku Archipelagon ja alueen matkailuyrittäjien kanssa kehitämme myös uutta retkitarjontaa erilaisista aiheista kiinnostuneille kohderyhmille. Tavoitteena on tarjota yhä enemmän ja pitemmälle räätälöityjä retkiä, joiden kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Vuoden 2022 risteilykauden päättänyt m/s Amadea saapui Turun satamaan 6. syyskuuta. Saksalainen Phoenix Reisen operoi tätä risteilyalusta.

Markkinointi ja kontaktointi ovat avainasemassa, kun rakennamme risteilyliikenteen tulevaisuutta. Pandemian mentyä alan konferenssit ja messutapahtumat ovat tarjonneet taas tilaisuuden henkilökohtaisiin tapaamisiin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Cruise Baltic -yhteistyössä olemme kolmenkymmenenyhden muun sataman kanssa kehittämässä ja markkinoimassa korkeatasoista risteilykokemusta, jossa eri kohteiden palvelut integroituvat toisiinsa saumattomaksi ja helposti saavutettavaksi kokonaisuudeksi. Tänä vuonna olemme tavattavissa muun muassa Hampurissa, Seatrade Europe -messuilla syyskuussa. Tervetuloa tapaamaan meitä ja kuulemaan lisää Turun ja satamamme tarjoamista mahdollisuuksista!

 

Turun sataman palvelut risteilyalusten matkustajille

  • Maksuton wifi-verkko satamassa
  • Maksuttomat, sähköiset shuttlebussit satamasta keskustaan
  • Oma palvelu/infopiste satamassa
  • Tervetulotilaisuus