Ferry Terminal Turku näyttää suuntaa tulevaisuuteen

Sataman kehittäminen jatkui voimakkaana myös kuluneen vuoden aikana. Suurin ja kauaskantoisin päätös tehtiin kesäkuussa 2021, kun Turun Sataman mittava Ferry Terminal Turku -hanke sai starttiluvan Turun kaupunginvaltuustolta. Uuden matkustajaliikenteen yhteisterminaalin lisäksi hanke sisältää muun muassa pysäköintitalon, uuden pistolaiturin rakentamisen sekä kenttäalueiden ja liikennejärjestelyjen uudistuksia. Tavoitteena on, että uusi yhteisterminaali olisi valmis otettavaksi käyttöön vuoden 2026 alussa.

Puheenvuoro
Odotettavissa vahvaa kasvua tuleville vuosille

Vuodesta 2022 Turun Satama odottaa selkeästi viime vuosia parempaa. Yli kaksi vuotta jatkuneen pandemian uskotaan hellittävän ja käynnistävän kasvun erityisesti matkustajaliikenteessä. Luottamusta matkustajamäärien nopeaan nousuun pandemiaa edeltäneelle tasolle ja ylikin, vahvistaa uusi m/s Viking Glory. Maaliskuussa 2022 liikenteeseen astuva uusi alus on herättänyt suurta kiinnostusta yleisön keskuudessa ja lippujen ennakkomyynti on ylittänyt odotukset. Matkustajaliikenteessä myönteistä on myös risteilyaluskäyntien lisääntynyt kysyntä. Uusia varauksia on tullut runsaasti, osin Ukrainan tilanteesta johtuen.

Matkustajamäärien vahvan nousun lisäksi rahtiliikenteessä on realistista kasvupotentiaalia, joka perustuu muun muassa Turun satamaa käyttävien varustamojen erikoistumiseen sekä laivaliikenteen aikataulujen sopivuuteen erityisesti rekkaliikenteen ajoaikamääräyksiä ajatellen. Lisäksi Turun satama tarjoaa tavaraliikenteelle sujuvat ja nopeat maantieyhteydet sekä kattavat resurssit tavarankäsittelyyn ja varastointiin, mukaan lukien tytäryhtiömme Turun Vapaavarasto ja sen asiantuntevat lisäarvopalvelut.

Lue koko vuosikertomus 2021 (pdf).

Teksti: Kari Ahonen
Kuva: Jarmo Piironen