Satama-alueella aloitettiin 5G-pilotointi osana SecurePax-hanketta

Tavoitteenamme on palvella satama-alueen toimijoita ja asiakkaita nyt ja tulevaisuudessa. Digitalisaation myötä palvelutason ylläpitäminen edellyttää parhaiden verkkoratkaisujen löytämistä tulevaisuuden tarpeisiin. Näin turvataan satama-alueen toimijoiden ja heidän asiakkaidensa kilpailukyky, turvallisuutta unohtamatta.

Ajassa

Tätä tavoitetta tukee SecurePax-hankkeen osana toteutettava 5G-pilotointi, joka tehdään yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Viidennen sukupolven datayhteys, 5G, tuo lisää suorituskykyä langattomiin verkkoihin. Nopea, energiatehokas ja tietoturvallinen langaton verkko mahdollistaa laitteiden ja järjestelmien tehokkaamman keskinäisen kommunikaation ja siten uudenlaiset sähköiset palvelut. Käyttökohteina ovat esimerkiksi autonomiset älyajoneuvot, edistyneet automaatiojärjestelmät sekä automaattiset valvontalaitteet.

5G-pilotoinnissa käytettävä sisäinen mobiiliverkko on saatu valmiiksi ja testattu, pilotoinnin aikana laitteistoa tullaan vielä päivittämään. Pilotointiverkko on suljettu ja käytettävissä ainoastaan Sataman sisäisissä testauksissa.

Turun ammattikorkeakoulun tekemä testaus valmistuu kesäkuuhun 2020 mennessä, jonka jälkeen pilotoinnista laaditaan Turun Satamalle loppuraportti, jossa arvioidaan 5G:n soveltuvuutta satamakäyttöön, sovelluskohteita sekä yksityisverkon businessmallia.

Lisätietoja SecurePax-hankkeesta