Turun Satama jatkaa keskimatkanjuoksija Markus Teijulan sponsorointia

Jatkamme Markus Teijulan sponsorointia tukeaksemme nuoren keskimatkanjuoksijan tavoitetta siirtyä kansainvälisille kisa-areenoille. Keskimatkanjuoksussa ajalla on merkitystä ja se tukee mukavasti Sataman pääviestiä.

Ajassa

Vuosi 2018 oli Markus Teijulalle erinomainen. Tulosluettelo on näyttävä ja siitä voidaan mainita muun muassa Kalevan kisojen tuplamestaruus – ykkössija sekä 800 metrin että 400 metrin matkoilla. Markuksen 800 metrin ennätykseksi kirjataan viime kauden jälkeen 1.48,10. Se ei ihan vielä riittänyt viemään häntä kansainvälisille kisa-areenoille, vaan EM-kisojen tulosraja jäi puolen sekunnin päähän. Nuorella miehellä on kuitenkin vielä aikaa tähdätä tulevien vuosien arvokisoihin.

Uuteen kauteen valmistautuminen sujunut hyvin

Uuteen harjoituskauteen Markus on päässyt valmistautumaan terveenä ja harjoittelussa on painotettu enemmän kestävyyttä. Ohjelmaan on kuulunut myös parin viikon harjoitusleiri Portugalissa. Tavoitteita tällekin vuodelle löytyy runsaasti, sekä halli- että kesäkaudelle. Hallikauden tavoitteisiin kuuluivat muun muassa aikuisten SM-hallit helmikuussa. Siellä Markus onnistui loistavasti, voittaen suvereenisti 800 metriä ja sijoittuen tiukassa 400 metrin kisassa pronssille. Lisäksi Markus edusti Suomea 10. helmikuuta pidetyissä Pohjoismaiden hallimaaottelussa Norjassa, jonne Teijula valittiin Suomen toiseksi edustajaksi 800 metrille.

Ensi kesän tavoitteina Markuksella on muun muassa 22-vuotiaiden EM-kilpailut heinäkuussa. Niiden tulosrajan Markus saavutti jo viime kesänä ja kun raja ylittynee vielä tällä kaudella, on pääsy kisoihin todennäköistä. Nuoren miehen tavoitteena Suomen tasolla ei luonnollisestikaan voi olla enempää tai vähempää kuin tuplamestaruuden uusiminen elokuun alussa käytävissä Kalevan kisoissa.

Urheilun vastapainona opiskelua

Viime talvi Markus Teijulalla meni armeijan leivissä. Uusi kausi on tuonut mukanaan uudet haasteet Turun Ammattikorkeassa konetekniikan linjalla opiskelun muodossa. Täysipainoisen harjoittelun ja opiskelun yhdistäminen vaatii urheilijalta paljon, mutta säännölliseen harjoitteluun tottuneelta urheilijalta se sujuu. Huipulle tähtäävän urheilijan on kuitenkin ajateltava myös urheilu-uran jälkeistä elämää. Konetekniikan linjalla on mahdollisuus erikoistua myös meritekniikkaan, jossa varmasti on työnäkymiä myös tulevaisuudessa.