Satama sponsoriksi juoksijalupaukselle

Turun Satama on tehnyt sponsorointisopimuksen 19-vuotiaan keskimatkanjuoksija Markus Teijulan kanssa. Satama haluaa tukea nuoren juoksijan tavoitetta siirtyä kansallisista kisoista kansainvälisille areenoille.

Ajassa

Turun Satamalle Markus Teijulan tukeminen merkitsee myönteistä yhteistyötä ja näkyvyyttä.

– Meidän pääviestimme on ”Kun ajalla on merkitystä” ja halusimme sponsoroitavaksemme sellaisen lajin urheilijan, missä ajalla todella on merkitystä. Näin viestimme saa näkyvyyttä, markkinointipäällikkö Marjo Ekman sanoo.

Ajan merkitys on erilainen eri yhteyksissä. Ekman pohtii, että keskimatkoja juoksevalle Markus Teijulalle se merkitsee juoksu-aikaa, matkustajille se on eri kuin rahtiasiakkaille, aika on monisäikeinen käsite.

– Halusimme löytää lähialueelta nuoren urheilijan, joka ei ehkä vielä ole Suomen terävimmässä kärjessä, mutta jolla on mahdollisuus nousta sinne. Naantalin Löylyä edustava Markus Teijula täytti loistavasti kriteerit.

Turun Satama pystyy näin tukemaan urheilijaa, joka on uransa alussa ja jolle tuesta on todellista merkitystä.

Tulosluettelossa vauhti kiihtyy

Markus Teijulan tulosluettelo on näyttävä. Sieltä löytyy esimerkiksi kahdeksan Suomen mestaruus kultamitalia nuorten SM-kisoista. Viime vuonna Teijula juoksi kultaa myös aikuisten halli-SM-kisoissa 400 ja 800 metrin matkoilla. Pari kultaista mitalia on myös Pohjoismaiden mestaruuskisoista 19-vuotiaiden sarjoista.

Teijulalla on myös ikäsarjojensa Suomen ennätyksiä. Vuonna 2015 Teijula juoksi 17-vuotiaiden SE:n 600 metrin matkalla aikaan 1.21,01 ja 800 metrillä aikaan 1.50,46.

– 17-vuotiaitten SE on ollut ehkä se, mistä tuli paras fiilis. Tajuta, että on koko ikäluokkansa paras siinä iässä koskaan, Teijula kertoo.

Opinnot kutsuvat syksyllä

Keväällä Teijula suoritti asepalvelustaan Santahaminassa puolustusvoimien urheilukoulussa, joka kuuluu Kaartin Jääkärirykmenttiin. Syksyllä alkavat opinnot Turun ammattikorkeakoulussa ja harjoittelu jatkuu tutuissa maisemissa.

Markus Teijula treenaa kuuden hengen tiimissä, johon kuuluu eri lajien yleisurheilijoita. Tämän lisäksi Teijula kuuluu juoksutalliin, jossa on urheilijoita koko Varsinais-Suomesta. Treenit ovat monipuolista oheis- ja lajiharjoittelua. Päämatkalla 400 metrillä vaaditaan erityisesti nopeutta ja räjähtävyyttä.

– Tämän kesän tavoitteet ovat Kalevan kisoissa, joissa tavoite on mitalin kirkastaminen pronssista kirkkaampaan.

Toinen tavoite on EM-kisaraja.

– Se ei ole kaukana, mutta yllättävän kaukana. SM-kisoissa Tampereella juostusta ajasta pitäisi vielä nipistää sekunti, jotta oltaisiin kisarajassa 1.47,60.

Teijulan tavoitteet ovat korkealla, kuten pitääkin.

– Tavoitteena on osallistua Tokion olympialaisiin 2020 ja mielellään menestyä seuraavissa olympialaisissa vuosina 2024 ja 2028.

Loistava uutinen

Markus Teijulalle sponsorin löytäminen on erinomainen asia. Se tulee mahdollistamaan ulkomaan kisamatkoja ja näin siirtymistä kansainvälisille areenoille.

– Tänä vuonna tulemme matkustamaan Isoon Britanniaan, josta löytyy todella hyviä 800 metrin kilpailuja.

Ja Markus Teijulaa kannattaa seurata, aina viimeisille metreille saakka. Hänestä löytyy kykyä heittäytyä ja ottaa itsestään paljon irti.

– Kyllä minulta yleensä loppukiri irtoaa, Teijula lupaa.

Teksti ja kuvat Sini Silvàn