Mercy Ships – yli 40 vuotta toivoa ja paranemista

Mercy Ships on kristillispohjainen vapaaehtoisjärjestö, joka ylläpitää sairaalalaivoja. Järjestö tarjoaa ilmaista korkealaatuista terveydenhuoltoa sairaala-alustensa kautta ja edistää terveydenhuollon kapasiteetin rakentamista ja kestävää kehitystä matalan tulotason maissa. Se tarjoaa vaativiakin operaatioita maissa, joissa sairaaloiden taso ei ole korkea tai kalliit operaatiot eivät ole kenen tahansa saavutettavissa.

Global Mercy, maailman suurin siviilisairaala-alus lähdössä Rotterdamin satamasta helmi-maaliskuussa aluksella pidetyn kahden viikon Hospital Experience PR-tapahtuman jälkeen. KUVA: Mercy Ships
Ajassa

Mercy Ships -järjestö on toiminut vuodesta 1978 ja tuonut siitä asti toivoa ja paranemista ihmisille, joilla ei ole muuten pääsyä lääketieteelliseen hoitoon. Sairaala-alukset ovat täynnä vapaaehtoisia lääkäreitä, sairaanhoitajia, merimiehiä, IT-henkilöstöä ja muita ammattilaisia.

Vapaaehtoiset ovat olennainen osa tehtävää

Laivaan haetaan jatkuvasti muun muassa ammattimerenkulkijoita huolehtimaan sen liikkumisesta ja ylläpidosta.  Laivalla toimiva miehistö tekee vapaaehtoistyötä käyttäen omaa aikaansa ja kykyjään. Vapaaehtoiset myös maksavat kulunsa tarjotakseen laadukasta sairaanhoitoa sitä tarvitseville. Yli 1 300 ihmistä tekee vuosittain vapaaehtoistyötä Mercy Shipsin miehistön jäsenenä.

Yksittäisten potilaiden paranemisen lisäksi, järjestö panostaa maan oman terveydenhuollon kapasiteetin kehittämiseen ja rakentamiseen. Pitkäjänteisellä yhteistyöllä, lääketieteellisellä koulutuksella sekä sairaaloiden ja klinikoiden peruskorjauksella luodaan edellytykset kestävälle kehitykselle Afrikassa.

Voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi osoitteessa: www.mercyships.org/volunteer/

Tai tehdä lahjoituksen toiminnan tukemiseksi: www.donate.mercyships.org/for/y9dj4x/

Mercy Ships Race järjestettiin 11.5. Maritime Dayn yhteydessä

Maarianhaminassa järjestetyn Maritime Dayn yhteydessä järjestettiin hyväntekeväisyystapahtuma Mercy Ships Race. Noin 300 henkilön joukko innokkaita juoksijoita ja kävelijöitä sai nauttia aurinkoisesta kevätsäästä hyvän asian puolesta. Tapahtumassa kerätty 15 000 euron tuotto menee Mercy Ships sairaalalaivojen toiminnan tukemiseen. Turun Satamasta tapahtumaan osallistuivat Annika Schulman, Marjut Haltsonen, Kim Söderström ja Marjo Saviranta.

Teksti: Marjo Saviranta

Mercy Ships

Miksi sairaalalaivoja?
50 % maailman väestöstä asuu lähellä satamakaupunkia, rannikolle sijoitettuna voimme tehokkaasti tavoittaa suuren osan maan väestöstä.

Miksi Afrikka?
Joka kahdeksas lapsi kuolee alle viisivuotiaana. Pahiten kärsimys on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, jossa on keskimäärin kaksi lääkäriä kymmentä tuhatta asukasta kohden.

Mercy Ships tukee paikallisia terveydenhuoltojärjestelmiä yhteistyössä isäntämaiden kanssa tarjoten muun muassa kirurgisia palveluja. Järjestö tarjoaa monipuolisia koulutusmahdollisuuksia terveydenhuollon ammattilaisille. Mercy Shipsin ohjelmat tukevat kokonaisvaltaisesti kehitysmaita yhdessä pätevien paikallisten sekä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Mercy Ships on avustanut kehitysmaita tarjoamalla palveluita ja materiaaleja yhteensä yli 1,74 miljardilla dollarilla.