Asiakkaidemme mielestä hoidamme työmme ammattitaidolla ja palveluasenteella

Luotettava, ammattitaitoinen, joustava ja vastuullinen – näin asiakkaamme kuvaavat meitä ja toimintaamme. Suosittelijoidemme osuus on noussut viime vuodesta 5 prosenttia ja Net Promoter Score (NPS) nousi neljällä pykälällä 54:ään.

Ajassa

Toteutimme asiakastyytyväisyyskyselyn yhdessä Eezy Flown kanssa ja kyselyyn vastasi 85 asiakasta ja yhteistyökumppaniamme.

Toiminta vaatii jatkuvaa kehittämistä

Saimme kyselyssä arvokasta palautetta kehittämiskohteistamme. Satama-alueen toimijat toivovat meiltä aktiivisempaa otetta toimijoiden edunvalvontaan omistajaamme suuntaan. Satama-alueen yleisilme kaipaa käyttäjien mukaan kehittämistä. Lisäksi esille nousivat muun muassa alueen siisteys ja opasteet. Raskaan kaluston kuljettajien palvelut saivat tänä vuonna erityisen huonon arvosanan vastaajilta. Tuloksia analysoidessa huomaa, että erityisesti porttien toimintaan kaivataan parannusta.

Yhteistyökumppani, joka mahdollistaa toimimisen satama-alueella

Asiakkaiden tyytyväisyys on vuoden aikana noussut ilahduttavasti. Erityisen korkealle asiakkaat arvostavat ammattitaitomme ja jopa yli 91 prosenttia vastaajista kokee, että meillä asiat hoidetaan ammattitaidolla ja palveluasenteella. Kiitosta saa myös se, että turvallisuusasioihin kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Meidät koetaan myös yhteistyökumppanina, joka pyrkii löytämään ja luomaan asiakkaille mahdollisuudet oman liiketoiminnan hoitamiseen, ja tätä kautta he kokevat olevansa Satamalle tärkeä yhteistyökumppani. Asioista on myös pystytty sopimaan joustavasti. Positiivista kiitosta asiakkailta kerää myös viestintä ja markkinointi. Huomionarvoista on myös se, että koronatilanne ei ole aiheuttanut asiakkaillemme ongelmia satamassa toimimiseen, vaan asiat on saatu toimimaan yhteistyöllä.

Miten tästä eteenpäin?

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Vastauksista saimme arvokasta tietoa liiketoimintamme kehittämiseksi.  Tavoitteenamme on kaikin mahdollisin toimin varmistaa, että sataman ja sen toimijoiden toimintaedellytykset varmistetaan myös tulevissa muutoksissa. Tärkeitä osa-alueita ovat myös rekkapalvelujen ja satama-alueen yleisilmeen kehittäminen.

Lisäksi tavoitteenamme on jatkaa ja vahvistaa arvojemme mukaista toimintaa ja vahvuuksiamme. Meistä on tärkeää, että voimme edelleen palvella asiakkaitamme luotettavasti ja ammattitaidolla. Uskomme vahvasti siihen, että vetovoimaiset yhteydet rakennetaan joustavalla yhteistyöllä asiakkaidemme kanssa.

Teksti: Marjo Saviranta
Kuva: Jarmo Piironen