Kerro ja kirjoita oma tarinasi Turun satamasta

Turun museokeskuksen sataman tarinoita-juttusarja antaa mahdollisuuden kurkistaa alueen elämään ja arkeen. Tarinoita julkaistaan helmi-maaliskuussa tunnuksilla #ElämääTurussa ja #SatamaTarinoita.

Ajassa

Muistoja tallennetaan edelleen. Turun sataman aluetta koskevan muiston ja kokemuksen voi tallentaa kirjautumalla Prikka-palveluun sähköpostilla tai anonyymisti. Palvelun verkko-osoite on nykydoku.prikka.fi.

Sataman tarinoita -sarja on osa Elämää Turussa -juttukokonaisuutta, jossa kerrotaan turkulaisesta arjesta, historiasta ja nykyhetkestä. Nyt julkaistavat sisällöt perustuvat Linnainniemen nykydokumentointi -projektiin. Projektissa on taltioitu Linnanniemen nykytilaa sekä asukkaiden tai alueella työskentelevien ajatuksia ja muistoja.  Turun satamalla on ollut keskeinen rooli alueen historiassa, ja sataman toiminnot ovat olennainen osa merellistä aluetta edelleen.

Turun Linnanniemeen syntyy Historian ja tulevaisuuden museo, jonka on tarkoitus avautua vuonna 2029 juhlistamaan Turun 800-vuotisjuhlavuotta.  Sataman tarinoita -sarjan kautta hahmottuu kuvaa Linnanniemen luonteesta. Museoilla on usein suuri vaikutus yhteisöihin, joiden keskelle ne sijoitetaan, mutta myös sijaintipaikalla on vaikutusta museoon ja esimerkiksi sen arkkitehtuurisuunnitteluun.

Sataman tarinoita julkaistaan aihetunnisteilla #ElämääTurussa ja #SatamanTarinoita: