Ahola Training Center etsii maantiekiertueella alalle uusia ammattilaisia

”On the road” lukee avainasiakaspäällikkö Tommy Björkskogin mustassa pusakassa. Hän on yksi asiantuntijoista, jotka ovat Ahola Training Centerin maantiekiertueella. Turussa Shell Orikedon pihalla tehdään tutuksi logistiikkamaailmaa ja houkutellaan alalle nuoria osaajia.

Liikenne ja logistiikka

Ahola Training Centerin idea on pakata pörssiyhtiö Ahola Transportin osaamista tien päälle. Yhtiön tunnuksin teipattu yhdistelmäajoneuvo aloitti kiertueen Lounais-Suomesta.  Ajoneuvossa voidaan järjestää myös kick-off-koulutuksia, kun käynnistetään uusia kuljetusreittejä.

Projektinvetäjä Sture Holm (vas.), avainasiakaspäällikkö Tommy Björkskog sekä Fleet Trading Director Nils Ahola olivat Ahola Training Centerin asiantuntijoina Shell Orikedolla Turussa. Sieltä kiertue jatkui kohti Saloa.

– Koulutus- ja esittelyajoneuvon avulla markkinoidaan Ahola Transportia yrityksenä ja erityisesti tulevaisuuden työnantajana, Sales Analyst Johan Aspegren visioi.

Kiertueen taustalla on tieto siitä, että koko Euroopassa on jo pulaa kuljettajista.

– Me yritämme tällä tavoin hoitaa omaa osuuttamme. Kuljetettavaa riittää, mutta alalle tarvitaan uusia osaajia.

Samalla tuodaan esiin logistiikka-alan kehitystä ja digiloikkaa. Se näkyy esimerkiksi Ahola Online-konseptina, jossa kuljetukseen liittyvä tieto hoidetaan pitkälti digitaalisesti.

Logistiikka kiinnostaa opiskelijoita ja koululaisia

Training Centerin kyytiin ehti tuoreeltaan niin Sataedun kuin Turun Aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijoita. Rekassa oli mahdollisuus päästä Euro Truck -rekkasimulaattorin avulla, virtuaalilasit kasvoilla yhdistelmäajoneuvon puikkoihin.

– Pelinkehittäjät ovat kehittäneet peliin myös Ahola Transportin oman ajoneuvon, Aspegren kertoo.

Trailerissa näkyy myös Green Wheels -konsepti. Sen yksi tavoite on vähentää polttoainekulutusta.  Kiertue esittelee Ahola Transportin maailmaa, mutta myös konkreettisesti etsii uusia kiinnostuneita sopimusliikennöijiksi.

– Haluamme tavoittaa kuljettamisesta kiinnostuneita nuoria. Varuskunnat, joissa järjestetään kuljetuskoulutusta, ovat erittäin otollisia paikkoja, Aspegren sanoo. Yksi kiertueen kohteista on Dragsfjärdin varuskunta.

Virtuaalilasit kasvoilla, Euro Truck -simulaattorin avulla pystyy eläytymään yhdistelmäajoneuvokuljettajan maailmaan.
Johan Aspegren (vas.) ja markkinointikoordinaattori Juuso Savolainen ovat yhdistelmäajoneuvoon rakennetussa, tien päällä näppärästi toimivassa kokoustilassa.
Sopimusliikennöinnin avulla Aholan väreihin

Sopimusliikennöinnistä kiinnostuneille on tarjolla alihankintakonsepti, jolla voidaan ottaa alan ammattilaisia töihin. Orikedolla oli paikalla tämän bisneksen ydinosaajia, kuten Fleet Trading Director Nils Ahola.

– Logistiikka on tulevaisuuden ala, töitä löytyy varmasti. Jos kuljettajakortti löytyy, tämä on yksi vaihtoehto, miten lähteä uraa kehittämään, Aspegren summaa.

– Road showlla on myös yhteiskunnallinen tehtävä, kiertueprojektia vetävä Sture Holm muistuttaa.

Koululaisvieraille näytetään rekassa, mikä on kuljettajan näkökenttä ratin takaa, eli mitä jää katveeseen. Samalla muistutetaan perusasiasta, heijastimien merkityksestä pimeällä.

Teksti: Sini Silván
Kuvat: Sini Silván ja Ahola Transport

Oyj Ahola Transport Abp

Perheyritys Oyj Ahola Transport Abp on yli 60-vuotias logistiikkakonserni, joka toimii pääosin Pohjoismaissa, Baltiassa ja Itä-Euroopassa. Yhtiön liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus yli 700 henkeä.

Ahola Transportin väreissä liikkuu runsaat 450 yhdistelmäajoneuvoa. Ahola Transport on ensimmäisenä kuljetusliikkeenä Euroopassa mukana myös pioneerityössä autonomisen ajamisen kehittämisessä yhdessä Scanian kanssa.