Turkuun Euroopan johtava meriteollisuuskeskittymä – Blue Industry Parkin rakentaminen alkaa jo ensi vuonna

Ajassa

Tavoitteena on luoda telakan ympärille 2020-luvun aikana puitteet sadalle meri- ja valmistavan teknologiateollisuuden yritykselle.

Meyer Turku on varsinaissuomalaisen meriteollisuuden näkyvin lippulaiva, mutta sillekin lähellä sijaitseva alihankkijoiden verkosto on elintärkeä voimavara. Telakan ympärille 2020-luvun aikana valmistuva Blue Industry Park vahvistaa meriteollisuuden yritysten keskinäistä synergiaa.

Tavoitteiden mukaan keskittymässä toimisi 100 meri- ja valmistavan teollisuuden yritystä ja alueella työskentelisi jopa 10 000 osaajaa. Blue Industry Parkin rakennustyöt alkavat ensi vuonna ja valmistuvat viidessä vaiheessa vuoteen 2030 mennessä.

Meriteollisuuden kilpailukyvyn vahvistaminen on yksi Turun kaupungin elinkeinopolitiikan kärkihankkeista. Kaupunki hankki 55 hehtaarin alueen Blue Industry Parkia varten viime keväänä.

Kaupunginjohtaja Minna Arven mukaan hanke on kansainvälisestikin merkittävä avaus. Muissa Euroopan laivanrakennuskeskittymissä telakan välitöntä lähialuetta ei ole kehitetty yhtä kokonaisvaltaisella strategisella suunnitelmalla.

Yksi Turun sataman lähellä sijaitsevan keskittymän eduista on hyvä saavutettavuus meri-, lento- ja maanteitse sekä raiteita pitkin. Myös alueen logistisia yhteyksiä kehitetään rakennusaikana.

Tutustu Blue Industry Park -hankkeen kotisivuihin ja katso hankkeen esittelyvideo.