Kaupunkipyörän voi lainata toukokuusta alkaen myös satamasta

Ajassa

Toukokuussa Turussa alkaa kaupunkipyöräkokeilu, jossa Turkuun hankitaan 300 kaupunkipyörää, niiden teline-asemat sekä ylläpito. Telineasemia on 37, joista kolme on siirreltäviä. Pyörien telineasemia sijoitetaan Kupittaalta satamaan.

Kaupunkipyörät kuuluvat osaksi Civitas Eccentric -hanketta, joka kehittää Turussa fiksua liikkumista. Pyörät tulevat Nextbike Polska S.A. -yritykseltä, joka on voittanut tarjouskilpailun.  Nextbikella on kansainvälisesti noin 35 000 pyörää 23 maassa ja neljällä mantereella.

Pyörien ja telineiden ominaisuuksia ja ulkonäköä räätälöidään yhteistyön alkaessa sopivaksi niin kaupunkikuvaan kuin Turun seudun joukkoliikenne Fölin ilmeeseen. Pyöriin on mahdollista saada myös sponsorinäkyvyyttä.

Lue lisää kaupunkipyöristä >>