Turun satama tehostaa lastinvalvontaa Länsisatamassa

Ajassa

Länsisataman porttijärjestelmä uudistuu tehokkaaksi, nykyaikaiseksi lastinvalvontajärjestelmäksi. Järjestelmän asennuksen jälkeen kaikki Länsisatamaan saapuvat ja sieltä poistuvat ajoneuvot sekä peräkärryjen rekisterinumerot kuvataan.

– Varustamojen omiin järjestelmiin integroitu porttijärjestelmä rekisteröi, milloin ajoneuvo peräkärryineen on saapunut satamaan ja milloin se on sieltä poistunut. Samalla mahdollisten vahinkotilanteiden selvittäminen helpottuu, kun kuva-aineisto osoittaa onko vahinko tapahtunut ennen satamaan saapumista vai laivamatkan aikana. Jatkossa järjestelmään liitetään myös oikeat lastipainot varmistava punnitus, kertoo Turun Sataman myyntijohtaja Jaakko Nirhamo.

Porttijärjestelmien uudistaminen on osa satamatoimintojen digitalisointia, jossa Turun Satama haluaa olla edelläkävijä. Länsisataman porttijärjestelmä valmistuu vuosien 2018–2019 aikana. Vastaava järjestelmä tulee myös matkustajasatamaan osana NextGen Link -hanketta. Toteutus tapahtuu vaiheittain ensi vuodesta alkaen.