Kaikki tiet vievät Turun satamaan

Laivalla, bussilla, junalla, taksilla – kaikki yhteydet tuovat Turun satamaan. Lentokenttä puuttuu – mutta satamasta on suora yhteys Turun lentoasemalle sähköbussilla.

Liikenne ja logistiikka

Turun matkustajasataman saavutettavuus on erinomainen. VR:llä on suoria junavuoroja Turun satamaan niin Tampereen kuin Jyväskylän suunnalta että Helsingistä. Pikavuorobussit vievät eri puolille Suomea. Paikallisbussi palvelee, ja nopein ottaa tolpalta taksin.

Pikavuoroilla koko Suomeen

Bussien pika- ja expressvuorot tuovat Helsingistä Turun satamaan sekä ilta- että aamulaivoille ja takaisin kohti pääkaupunkia. Matka-aika on parhaimmillaan 2 tuntia 17 minuuttia.

Tampereelta Turun satamaan liikennöidään pikavuorobusseilla sekä aamu- että iltalaivoille sekä takaisin. Matka-aika parhaimmillaan 2 tuntia 15 minuuttia.

Jyväskylästä Turun satamaan pääsee helposti iltalaivoille ja aamulaivoilta myös takaisin Jyväskylän suuntaan. Matka-aika nopeimmillaan 4 tuntia 20 minuuttia.

Lahti – Turun satama välillä on yhteydet aamu- ja iltalaivoille ja takaisin Lahteen. Nopeimmillaan väli ajetaan aikaan 3 tuntia 20 minuuttia.

Hämeenlinna – Turun satama väli taittuu myös pikavuorobusseilla. Reippaimmillaan ehditään aikaan 2 tuntia 10 minuuttia.

VR:n kyydissä mukavasti junalla

Junalla pääsee rennosti risteilylle. VR:n useat junavuorot jatkavat suoraan Turun rautatieasemalta satamaan asti. Nämä vuorot on sovitettu sekä aamu- että iltalaivojen lähtöaikoihin. Myös kotimatka taittuu mukavasti junalla. Junayhteyksiä on sekä Helsinkiin, Tampereelle että Jyväskylään.

Sähköbussilla lentoasemalle

Laivaterminaalien tuntumasta lähtevät myös paikallisliikenteen bussit. Linja numero 1 vie keskustaan kauppatorille ja edelleen Turun lentoasemalle. Syksy 2016 vei matkustamisen uudelle aikakaudelle, kun Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Föli otti käyttöön kuusi uutta suomalaista täyssähköbussia. Linkker Oy:n bussit tulivat juuri Turun sataman linjalle.

Ruuhka-aikoina linjalla voi toki nähdä yhä myös perinteistä kalustoa. Sähköbussihankinta on osa kaupungin strategiaa päästä hiilineutraaliksi kaupungiksi vuoteen 2040 mennessä.

– Bussien tekniikka on kehittynyt viime vuosina niin paljon, että kokonaisen linjan liikennöinti sähköbusseilla on tullut mahdolliseksi, joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte sanoo.

Lue lisää Turun satamaan saapumisesta >>

Teksti Sini Silván
Kuvat Robert Seger