Ferry Terminal Turku -hanke etenee suunnitellusti

Ajassa

Turun Sataman kaikkien aikojen suurin investointi otti joulukuussa askeleen eteenpäin, kun Ferry Terminal Turun asemakaava tuli voimaan joulukuussa.

Ferry Terminal Turku -hanke uudistaa Turun matkustajasataman nykyaikaisen, nopeatahtisen, sujuvan ja turvallisen laivaliikenteen vaatimukset täyttäväksi merikeskukseksi. Uusi terminaalirakennus tulee mahdollistamaan suurimmillaan noin neljääntuhanteen ihmiseen nousevan yhtäaikaisen matkustajamäärän joustavan palvelun alusten lyhyen satamassaolon aikana.

Mittava hanke sisältää uuden matkustajaliikenteen yhteisterminaalin lisäksi merkittäviä uudistuksia laiturirakenteisiin, kenttäalueisiin ja liikennejärjestelyihin sekä satama-alueella että kaupungin katuverkossa. Lisäksi matkustajasatamaan johtava rautatie siirtyy uudelle reitille. Ferry Terminal Turku -hanke vauhdittaa myös Turun kaupunkikehitystä. Uuden yhteisterminaalin rakentaminen mahdollistaa muun muassa Linnanniemen alueen edistämistä. Tässä tavoitteena on luoda Turun linnan ympärille merellinen, elävä ja toiminnoiltaan monipuolinen alue sekä matkailijoiden että kaupunkilaisten hyödyksi ja iloksi.

Terminaalirakennuksen suunnittelu on ollut käynnissä myös kaavan käsittelyn aikana ja arkkitehti- sekä erikoissuunnittelu ovat edenneet pääosin aikataulussa. Kaavan vahvistumisen ansiosta terminaalirakennuksen rakennuslupahakemus voidaan laittaa vireille alkuvuodesta 2024. Samaan aikaan odotetaan myös luonnoksia ja valmiita suunnitelmia matkustajasataman laituri-, alue- ja kenttäsuunnittelua toteuttavilta kumppaneilta.

Lue koko vuosikertomus 2023 (pdf).

 

Teksti: Kari Ahonen
Kuva: Jarmo Piironen