Sataman uusin vahvistus – luova ongelmanratkaisija rakennuttajainsinööri Juuso Varjonen

Alan ammattilainen

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi uuden rakennuttajainsinöörimme Juuso Varjosen. Hän liittyi tiimiimme toukokuussa ja tuo mukanaan vankan kokemuksen ja asiantuntemuksen rakennusalalta.

Juuso valmistui rakennustekniikan insinööriksi vuonna 2010 ja on siitä lähtien työskennellyt monipuolisissa rakennusprojekteissa. Hänen uransa on kulkenut vastaavan työnjohtajan ja työmaapäällikön tehtävissä niin talonrakennus- kuin infrarakentamisen parissa. Yksi hänen mielenkiintoisimmista työtehtävistään oli Meyerin Turun telakan laivanrakennusaltaan korjaus- ja laajennustyöt.

Juuso odottaa innolla uusia haasteita Turun Satamassa.

– Odotan lähivuosina uuden terminaalirakennuksen ja sen lähiympäristöön muodostuvan uuden alueen rakentumista, sekä muuten satama-alueen kehittymistä ja osallistumista erilaisiin projekteihin.

Kun Juuso sai mahdollisuuden kysyä toimitusjohtajaltamme yhden kysymyksen, hän halusi tietää, mikä on ollut haastavin tilanne työpaikalla.

– Koko uran aikana haasteellisinta oli toimiminen toimitusjohtajana Puolassa vuosina 1997–2000. Maa oli juuri vapautunut ja vanha järjestelmä teki asiat haastaviksi. Satamassaoloaikana haastavinta on ollut pandemia-aika, kertoo toimitusjohtaja Erik Söderholm.

Juuson työfilosofiaan kuuluvat innovatiivisuus ja perusasioiden arvostus

Työkaverit kääntyvät Juuson puoleen, kun tarvitaan ongelmanratkaisua tai vaihtoehtoisten toteutustapojen miettimistä. Hänelle on ominaista ajatella laatikon ulkopuolelta ja tuoda uusia näkökulmia perinteisten ratkaisujen rinnalle.

Unelmatyöpäivästä kysyttäessä, Juuso kertoo, että se olisi monipuolinen ja sisältäisi mielellään jonkin asian ratkaisemisen tai uuden projektin aloittamisen.

Paras neuvo, jonka Juuso on saanut, on ”Lasia tehdään puhaltamalla”, mikä kuvastaa hänen asennettaan uusien ja luovien ratkaisujen löytämisessä. On tärkeää tiedostaa realiteetit ja se, että jokainen asia vaatii oman aikansa ja huolellisen huomioimisen; harva asia ratkeaa hetkessä, vaikka visiot ja uskomukset antaisivatkin toisin ymmärtää. Tämä muistuttaa ehkä myös siitä, että joskus on hyvä pysähtyä perusasioiden ja ydinasioiden äärelle, jotta voi ymmärtää syvällisesti ratkaistavat ongelmat ja kehittää kestäviä ratkaisuja.

Olemme iloisia saadessamme Juuson osaksi satamatiimiä ja odotamme hänen panostaan Turun Sataman kehitykseen.

Teksti: Heli Kaijansalo
Kuvat: Markku Koivumäki