Raskaan liikenteen LCNG-kaasutankkausasema avautui sataman läheisyyteen

Ympäristö ja turvallisuus

Gasum avasi lokakuussa Turun sataman välittömään läheisyyteen LCNG-kaasutankkausaseman. Tuontiväylällä sijaitseva asema on tarkoitettu erityisesti raskaan liikenteen käyttöön.

Puhtaan ja edullisen liikennekaasun kysyntä kasvaa voimakkaasti koko ajan, ja laajeneva kaasuajoneuvotarjonta sekä asemaverkosto parantavat entisestään mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön. Nykyisin paineistettua maakaasua (CNG) käytetään bussien ja henkilö- ja pakettiautojen polttoaineena.

Maakaasulla ajettaessa päästöt ovat alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuvaa ja kotimaista, ja se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Kuva Gasum