Sataman toimisto muutti uuteen osoitteeseen – tilat remontoitu vastaamaan nykyaikaisia tarpeita

Sataman toimisto muutti uusiin, modernisoituihin tiloihin Turussa osoitteessa Linnankatu 90 perjantaina 18.10.2024. Uudet tilat tarjoavat kompaktit tilat henkilöstöllemme, sekä nykyaikaisen työympäristön, joka on räätälöity vastaamaan tämän päivän toimistotarpeita.

Ajassa

 –  Nykyisten toimitilojemme vuokrasopimuksen päättyessä ja henkilökuntarakenteemme tiivistyessä olemme tarkastelleet tarkemmin tilatarvettamme. Etätyön yleistymisen ja tehokkaampien työskentelytapojen ansiosta tilantarpeemme on pienentynyt merkittävästi, ja olisi ekologisesti kuormittavaa ylläpitää liian suuria tiloja nykyiselle henkilöstömäärällemme. Uudet, kompaktimmat tilat ovat paitsi ympäristöystävällisempi vaihtoehto, myös käytännöllisempi ratkaisu nykyiseen tarpeeseemme, toimitusjohtaja Erik Söderholm kertoo.

”Uudet tilat tarjoavat henkilöstöllemme tiiviin ja tehokkaan työskentely-ympäristön, joka on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen toimiston vaatimuksia”, toimitusjohtaja Erik Söderström sanoo.

Söderholm pitää toimiston uutta sijaintia lähempänä matkustajasatamaa strategisesti edullisena. Sataman läheisyys luo luonnollista synergiaa toiminnassa ja mahdollistaa entistä paremman yhteistyön sataman palvelujen ja logistiikkatoimijoiden kanssa.

Toimistotilojen modernisointi tukee tehokasta ja kestävää toimintaa

Rakennuttajainsinööri Juuso Varjosen mukaan Linnankadun toimistotilat saneerattiin pohjaratkaisultaan paremmin Turun Sataman toimistokäyttöä palvelevaksi. Remontissa selvitettiin tilojen tarve ja tehtiin tarvittavat muutokset, kuten purkutöitä ja uusien väliseinien rakentamista. Vanhat seinä- ja kattopinnat huoltomaalattiin, ja wc-tilat uusittiin. Suunnittelussa pyrittiin hyödyntämään olemassa olevia materiaaleja, eikä esimerkiksi lattioita uusittu tarpeettomasti. Myös vanhoja liukulasiseiniä hyödynnettiin.

”Kokous- ja neuvottelutiloissa tullaan hyödyntämään Satamalla jo olemassa olevia laitteita ja laitteistoja, joita tullaan uusimaan tarvittaessa”, rakennuttajainsinööri Juuso Varjonen kertoo.

–  Remontin yhteydessä uusittiin tilojen valaistus, käyttövesijohdot, pääosa sisäpinnoista sekä piha-alueen viemäröinnit. Työtiloihin asennettiin ilmalämpöpumput työskentelymukavuuden parantamiseksi, ja rakennuksen ryömintätilan tuulettuvuus varmistettiin koneellisella ilmanvaihdolla. Ennen tilojen käyttöönottoa suoritetaan ilmanvaihtokanavien nuohous sekä ilmavirtojen mittaus ja säätö.

Uudet tilat tarjoavat Sataman toimistolle erinomaiset puitteet kehittää palveluja entistä paremmin. Muutto on tärkeä askel kohti nykyaikaisempaa, tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää toimintaa. Toivotamme asiakkaamme tervetulleeksi tutustumaan uusiin tiloihimme Linnankadulla!

Teksti: Heli Kaijansalo
Kuvat: Markku Koivumäki ja Turun Satama Oy