Baltic Linen liikenteessä kaksi uutta alusta

Ajassa

Baltic Line Finland keskittyy konventionaaliseen liikenteeseen uudistetulla, Suomen lipun alla liikennöivällä laivaparilla. Tammikuussa aloittanut mv Baltic Madonna sekä huhtikuusta alkaen mv Baltic Amelie liikennöivät vuoroviikoin viikkolähdöillä Turku-Baltia-Puola-Tanska-Norja. Lisäksi Baltic Line tarjoaa reitin Gävlestä Turkuun joka toinen viikko. Alusten pitkäaikaiset rahtaussopimukset merkitsevät, että laivat tuovat 30 uutta työpaikkaa Suomen lipun alle vuosiksi.

Alukset ovat aloittaneet liikennöinnin perusteellisesti telakoituna: runko ja lastiruumat on hiekkapuhallettu ja maalattu, hissit huollettu ja komentosillat modernisoitu. Turku Stevedoring Oy on toimittanut aluksiin uudet trukkikalustot. Mv Baltic Amelieen on lisäksi asennettu täysin uudet välikannet.

Uudet alukset korvaavat reitillä aiemmin liikennöineet mv Link Starin sekä mv Mini Starin.

– Konventionaaliseen liikenteeseen palaaminen tekee mahdolliseksi hyödyntää alusten koko kantavuutta. Tämä parantaa linjan kustannustehokkuutta merkitsevästi, Baltic Linen myynti- ja kehitysjohtaja Mika Saarinen kertoo.

Katso Baltic Amelien reaaliaikainen sijainti >>

Katso Baltic Madonnan reaaliaikainen sijainti >>